Lázně Teplice nad Bečvou

Lázeňský dům Moravan

Teplice n. Bečvou – Lázeňský dům Moravan

Všichni profíci po konci sezóny věnují nějaký čas rehabilitaci. I když já profík nejsem, rozhodl jsem se po nich opičit a ve volných říjnových dnech jsem se vydal do lázní Teplice nad Bečvou. Ubytování jsme měli zajištěné v lázeňském domě Moravan.

Hezký a čistý pokoj poskytoval dostatečné pohodlí. V jeho skříních jsme našli dva krásné bílé župany. Proč zdůrazňuji župany? Veškeré lázeňské procedury jsou umístěny v areálu hotelu a dá se na ně chodit v domácí obuvi a v županu. Na pokoji se převléknu do županu a na proceduře už jen svléknu župan a jsem připraven. Prostě pohodička!

Pobyt jsme zahájili dvouhodinovou návštěvou wellnes centra, kde bylo k disposici několik typů saun, vířivka a místnost pro odpočinek. Chvíli jsme se povalovali ve vířivce a pak postupně otestovali sauny. Infrasauna, vlhká sauna a suchá sauna. Nejsem žádný saunový matador, takže jsem to v saunách moc nepřeháněl. Jen se trochu prohřát a pak na lehátko do odpočinkové místnosti, to byla asi ta nejpříjemnější činnost.
Na každý den jsme měli připraveno několik procedur. Většinou uhličité koupele a masáže. Jak název napovídá, základ uhličitých koupelí spočívá v koupelí, tzv. že jste po krk ponoření v ve vodě nasycené oxidem uhličitým. Jak v té vodě ležíte, začnou se vám na těle usazovat bublinky až jste jimi celí pokrytí. Připadalo mi to, jako bych se koupal v minerálce. Po asi dvacetiminutové koupeli následoval zhruba stejně dlouhý odpočinek. Byl jsem zamotaný v prostěradle a v teplé dece. V polospánku jsem ležel na lehátku a užíval si nicnedělání.

Vířivka ve wellnes

Vířivka ve wellnes

Masáže byly různého typu a názvu: madagaskarská, klasická, brusinková, … Základem byla vždy masáž doplněná o nějaké vylepšení -nahřívání kameny, brusinkový zabal apod.

Masáže byly velmi příjemné. Aktuálně jsem sice neměl žádné potíže se zády, ale i tak mi prospěly. Přivedlo mě to na myšlenku, že bych v příští sezóně zařadil v rámci rehabilitace masáže nohou. Letos jsem zjistil, že mým velkým problémem je právě rehabilitace. Zatímco v dřívějších dobách jsem trénoval 5x týdne, teď už to nejsem schopen zvládat. Příčinou podle mně je právě pomalé odbourávání únavy. Zkusím masáže zařadit v jarním období, kdy najíždím objemy a na kole trávím opravdu hodně času.

Nevím, nakolik celý pobyt v Teplicích nad Bečvou zrelaxoval moje tělo, ale pro duši to bylo velice osvěžující. Nicnedělání, odpočinek a žádné starosti, to nabíjí energií a dává chuť na trénink do další sezony. Škoda jen, že v týdnu po návratu jsem chytil nějaké nachlazení a musel jsem zalehnout. Nic není dokonalé 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Cyklistika, Osobní se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..