Okolo Lanškrouna

Druhá eLogo Moravského pohárutapa mého soukromého víkendového etapového závodu. První etapa se odehrála v sobotu
v Radiměři na závodě ze seriálu Cykloman.

Na druhou etapu jsem se vypravil do obce Skuhrov, asi deset kilometrů od Lanškrouna. Název obce signalizuje skuhrání. O to se stará 12% kopec, na kterém leží a který je zároveň kopcem cílovým. Moje kategorie pojede „skuhrací“ kopec 3x. To bude nějakého skuhrání!

Na závod jsem se vypravil kolmo, abych trochu roztočil ztuhlé nohy po první etapě. A že byly ztuhlé! Protože prezentace byla na výše zmiňovaném kopci, musel  jsem nahoru. Pocity byly hodně pesimistické. Nohy tuhé, sotva jsem jimi točil. Přemýšlel jsem, že to zabalím a ani se nebudu přihlašovat. Nakonec mi to nedalo a na startovní čáru jsem se postavil.

První kolo celkem šlo. Rakeťáci, elita a mimozemšťané se jen rozjížděli a my, obyčejní smrtelníci jsme mohli viset až pod první nájezd do cílového kopce. Od té doby jsme je už neviděli. Zůstali jsme dva a trochu si natahovali „držky“ v druhém kole. Oproti mému očekávání se nohy roztočili a pocitově jsem na tom byl stejně jako při jiných závodech.

Třetí kolo bylo stejné jako druhé, jen v tom cílovém kopci začala bitva, kdo bude první nahoře. Já si jel svoje tempo a půlce jsem malinko zrychlil. Posledních sto metrů byla ostrá stojka do zatáčky a právě zde můj soupeř nastoupil. Nástup jsem zachytil a k čáře jsme jeli bok po boku. Posledních 10-20 metrů kopec povolil a oba jsme shazovali řetěz doprava. Pěkný rachot. Na pásce jsme vedle sebe. Je to cílovou kameru.

Výsledek jsem se dozvěděl až večer z internetu. Máme oba stejný čas, ale já jsem o jedno místo vpředu 🙂

Oficiální čas: 2:05:53, 59km
umístění kat. „D“: 19./21
absolutní umístění se nevyhodnocuje

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Cyklistika se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..