Další týden

Nějak jsem zapomněl shrnout odpočinkový týden, který připadl na Svatý týden. To je týden, kdy je Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílá sobota, neděle Vzkříšení po které následuje mnohem známější Velikonoční pondělí 🙂

Celý týden byl ve znamení klidu a odpočinku. Na kolo jsem vyrazil třikrát a ujel 140 km. Žádné honění. Odpočinek byl znát, na konci týdne jsem se cítil odpočatý a měl jsem chuť do dalšího ježdění.

To jsem zužitkoval hned následující týden. Vyrazil jsem do prvních nesmělých kopců – délka kolem 10-20minut. Kupodivu jsem to přežil bez výraznějších komplikací a při opatrném tempu jsem kopce přejel bez nějakých problémů.

Skutečným testem stavu mé výkonnosti byl sobotní švih – 160 km, 1300 m převýšení. Na trase (viz link dole na bikemap.net) bylo na začátku pár výživných a dlouhých kopců. Velmi opatrným stylem jízdy jsem to přežil a z Prostějova už pak jel normálně. Síly ubývaly, ale vydržel jsem až domů.

S tím přežitím to bylo doslovné. Ve sjezdu z Protivanova, na úzké silnici jel proti mě kamión, kterého začala předjíždět stará Š120. Bylo to na rovném, přehledném úseku. Myslel jsem, že mě vidí, jak jedu proti, ale asi neviděl, nebo na to kašlal. Mezi stodvacítkou a krajnicí už pro mě nebylo žádné místo, tak jsem to padesáti kilometrové rychlosti zamířil na trávu vedle silnice. Díky Bohu tam nebyl klasický příkop a já to přežil. Byl to debil!

Jinak to byl hezký den a příjemný švih.

Souhrn za týden: 401 km a 16 hodin.

 

Nová trasa: Boskovice – Prostějov – Litovel

Route 2 971 651 – powered by www.bikemap.net
Příspěvek byl publikován v rubrice Cyklistika se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..