MP – Okolo Divoké Orlice

Logo Moravského poháruKrásný závod v Orlických horách. A jak už je téměř tradicí, opět někde jinde. Téměř každý rok organizátor volí jiné místo startu. Základní okruh ale zůstává – Bartošovice – Orlické Záhoří – Polsko – Bartošovice.

Sezóna 2019

Letos, 13.7.2019, je místem pořádání i startu obec České Petrovice. Účastníci Rampušáka ji určitě znají. Od kruhového objezdu se stoupá na Adama a pak krásný sjezd do Mladkova.

K závodu samotnému není moc co psát. Tři týdny jsem neseděl na kole. Dva týdny byly způsobeny mým rozčarováním na Krakonošovi a třetí týden povalováním u moře. V týdnu před závodem jsem se byl dvakrát projet abych roztočil nohy a jak jsem velmi rychle zjistil, nestačí to.

Hned po ostrém startu u Zemské brány se nastupuje. Chvíli to vydržím, ale protože víceméně stále stoupá brzy mi dojde a odpadám. Nestačím ani ženským, které startují s námi. Jede se proti směru Rampušáka, po trase sjezdu ze Šerlichu. V Orlickém záhoří odbočujeme do Polska a jedeme po vodě do Bartošovic. To už jedu sám.

Po chvíli jsem dojet dalšími z kategorie E, jejich čelo mě převálcovalo už dávno. Projedeme Bartošovicemi a za chvíli stoupáme od Zemské brány k Petrovicím, kde je cíl.

Skončil jsem beznadějně poslední.

Příspěvek byl publikován v rubrice Cyklistika se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..