Litvínov – Lesná

Jeden rest z léta – opožděný report z přípravy na Krušnoton 🙂

Litvínov 9.7.2017.

Po delší době opět závod v UAC/SAL. V kalendáři Moravského poháru je několikatýdenní pauza a protože před pauzou se mi začalo dobře jezdit, napadlo mě udělat si výlet za hranice Moravy.

Do oka mi padl závod v Litvínově. Jel se částečně po trase Krušnotona – Dlouhá Louka, Fláje. Domluvil jsem se s Kolíkáčem na přiblížení. V 5:00 jsem vyjel z domu a v 7:30 už nasedám do auta ke Kolíkáčovi a Profesorovi na Hlavním nádraží v Praze. Nemá to chybu! Před desátou hodinou jsme již přihlášení, auto je v cílovém prostoru a my vyrážíme na předzávodní rozjetí.

Strat je v Litvínově u Tesca. Jen slavnostní, ostrý start je až za Litvínovem. Po odmávnutí ostrého startu začíná gumování – sjíždění a brzdění. Snažím se moc neztráce v nenápadných brdcích, což se mi daří, ale za cenu mnoha vyplýtvaných sil.

Do stoupání na Dlouhou Louku s tepy vysoko nad ANP a zůstávají tam až do půlky kopce. Mám zadřený nohy a stále se propadám. Konečně trochu klidu a můžu normálně šlapat. Trochu jsem si orazil a už mě nikdy nepředjíždí, sám se začínám přibližovat k těm přede mnou. Na odbočce k přehradě jsem je konečně dojel. Cítil jsem se dobře a začal jsem tahat špici. Střídali jsme se dva, ostatní moc nechtěli. Na Fláje jsme docela letěli, ale kopec k hrázi byl dost nepříjemný. Nějak jsem se nemohl rozjet. Bolel, ale skupinu jsem uvisel. Nahoře ještě s jedním se snažíme skupinu rozpohybovat, ale nikdo se k nám nepřidá.

Kopec Nová Ves v Horách – dlouhý, bolavý, ale pro ostatní je to ještě horší. Začínám mít navrch 🙂 Do cílového 3-4km dlouhého kopce najíždíme ve třech. Jedu konstantní tempo a jede se mi dobře. V půlce kopce se oba soupeři zlomí a svěsí nohy. Odjíždím jim a dál si už jen hlídám, aby mě nikdo nedojel. Dojíždím do cíle a jsem moc spokojen. Závod se mí líbil. V cíli jídlo.

Pořadí: abs. 105./150
M50: 18./33

Příspěvek byl publikován v rubrice Cyklistika se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..