Konec roku i konec sezony

Když šlapu, tak žiju i v r.2016Sezona skončila už před mnoha a mnoha týdny. Nějak nebyl čas a energie na vyhodnocení. Podobně to je i s koncem roku. Otázka zní, co mám hodnotit? Rok, nebo sezonu? Zůstanu o sezony, přeci jen z hlediska cyklistiky je pro mě důležitější.

Do sezony jsem vstupoval optimisticky. Příprava v posilovně dávalo pocit síly v nohách, dobré počasí v únoru přálo hltání kilometrů. Na závodech  a hlavně na maratonech to už tak optimisticky nevypadalo. Nějak moc často a moc rychle jsem se propadal do zadních pozic. Hlavně kopce mi dávaly co proto. Největší vinu dávám své nadváze. Oproti lepším létům mám pět-šest kilo navíc a nedaří se mi s tím nic dělat. Do další sezony logicky vstupuji se závazkem tu svoji váhu snížit 🙂

Letos jsem měl dost práce, která mi sice přinesla nějaké peníze, ale vzala čas a energii. Ztratil jsem nějak tréninkový ‚drive‘ a systém. Jezdil jsem jak mě napadlo a jak se mi chtělo. A když se nechtělo, tak jsem nejel. Není to moc příkladný přístup k tréninku.

Do nového roku i do nové sezony si přeji, abych vydržel.

Statistika za sezonu:

131 tréninků + 8 závodů

9 831 km
384 hodin

8 závodů, z toho 4 maratony

Příspěvek byl publikován v rubrice Cyklistika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..