Závěr sezony 2014

Skončila sezona. Byla trochu rozpačitá a neurčitá. Hlavním pozitivem je skutečnost, že jsem alespoň trochu jezdil na kole.

Byla to první sezona po ukončení studia, v lednu 2014. Kromě vědomostí a šedin mi studium také přidalo cca dvacet kilogramů živé váhy. Tahle přítěž mě provázela celou sezonu. Přibližně deset kilogramů se mi podařilo shodit, ale zbytek mi zůstal a bojuji s ním dál. Je zajímavé, že jarní testy v CASRI ukázaly přibližně stejnou výkonnost jako jsem měl před studiem. Jen kdyby ta nadváha nebyla.

V plné nahotě se moje forma projevila v Králikách na závodě Moravského poháru. V prvním kopci jsem odpadl a zbytek byla časovka v dešti. V kopci jsem nikdy nebyl dobrý a nedělal jsem si iluze, jak na tom jsem. Nicméně takový debakl jsem nečekal a upřimně řečeno, tento zážitek mi vzal chuť do dalších závodů. Pokud nejsem schopen objet závod alespoň s poslední skupinou, nemá cenu, abych na ně jezdil. Časovku jezdím celý rok.

Maratony dopadly celkem podle očekávání. Bylo to trápení, ale tak nějak v rozumných mezích. Vždy jsem si nějaké spolujezdce našel.

V tréninku jsem se zaměřil hlavně na vytrvalost. Motivací bylo shazování nadbytečných kilogramů. Ovšem šlo to hodně pomalu a po té, co jsem dosáhl jisté hranice, se pokles zastavil úplně. Je pravda, že jsem jen jezdil na kole a v jídle jsem se nijak moc neomezoval. Asi to nestačí a budu muset sáhnout i na jídlo.

Snaha po nárůstu vytrvalosti mě přivedla k tomu, že letos jsem měl více tréninku, které byly kolem 150 km. Sliboval jsem si od toho snížení hmotnosti, ale nebylo to takové, jak jsem si představoval. Nicméně, plánuji si, že to příští jaro zase zopakuji.

Sezona skončila a začíná příprava na novou. Zkouším trochu běhat, snad to mé nohy vydrží. Většinou toho musím po měsíci nechat, protože křeče a bolavá kolena řeknou dost. O víkendech přidám několikahodinové procházky v lesích, které by mi mohly pomoci.

Problém budu mít s posilovnou. Moji oblíbenou zrušili a případná náhrada je až na druhém konci města, kam se mi asi nebude chtít chodit. Buď svoji lenost přemohu, nebo budu muset cvičit v rámci možností doma.

No, a jak napadne sníh hurá na běžky. Vloni jsem nebyl ani jednou, protože nebyl sníh.
Takže plány jsou, uvidím, co sem napíši za rok.

Něco statistiky:

Počet tréninků: 119
Km: 8143
Hodin: 332
Závodů: 6 (z toho 4 maratony)

Příspěvek byl publikován v rubrice Cyklistika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..